Ce să împachetezi pentru Egipt? Ce trebuie să luați cu dumneavoastră atunci când călătoriți în Egipt? Ce să purtați în Egipt? Toate acestea sunt întrebări care vă preocupă în timp ce vă planificați călătoria în Egipt. Dar nu vă zăpăciți, este foarte simplu. În acest articol, am încercat să adunăm majoritatea lucrurilor de care veți avea nevoie în timpul vacanței în Egipt.

O călătorie prin Egipt vă va îndrepta spre o destinație legendară care vă va permite să descoperiți unele dintre cele mai incredibile minuni ale omenirii.

Egiptul este o țară transcontinentală care adăpostește multe minuni de cunoscut. Râul Nil, în special în Luxor și Aswan, Cairo și faimoasele sale piramide, istorica Mare Roșie sunt câteva dintre atracțiile de top ale țării.

În călătoria dumneavoastră în Egipt, veți întâlni culturi foarte diferite. Cu toate acestea, țara este foarte bine pregătită să primească vizitatori din orice colț al lumii.Ce sa impachetezi pentru Egipt 1

Dacă doriți să vă cufundați în cultura egipteană, trebuie să țineți cont de două aspecte importante atunci când vă pregătiți bagajele.

 • În primul rând: Clima Egiptului.
 • Al doilea rând: Religia de care aparține populația.

Pentru a nu face greșeli și a nu fi lipsit de respect în timpul vizitei, iată câteva sfaturi cu privire la ce să împachetezi în Egipt.

Puncte de care trebuie să țineți cont pentru a vă împacheta geamantanul pentru Egipt

Am menționat deja că există două aspecte importante de care trebuie să țineți cont atunci când începeți să vă faceți bagajul pentru a călători în Egipt.

Primul este clima din Egipt, care variază în funcție de zonă:

 • În deșertul Sahara, este foarte cald.
 • Pe coastă, este temperată și umedă.

Dar, în general, Egiptul are o temperatură bună pe tot parcursul anului. Pe de altă parte, cultura și religia. Fiind o țară musulmană, populația este conservatoare, așa că vestimentația este de obicei foarte discretă, mai ales pentru femei.

Ce haine să împachetezi în Egipt?

ce trebuie s mpachetezi pentru Egipt

Din cauza temperaturilor ridicate, hainele pe care le purtați în Egipt trebuie să fie ușoare, confortabile, răcoroase și, de preferință, de culoare deschisă, pentru a evita atragerea razelor puternice ale soarelui.

Vestimentația este puternic influențată de religia musulmană, motiv pentru care se caracterizează prin conservatorism, mai ales în cazul femeilor. Acest lucru este accentuat atunci când se vizitează clădiri religioase.

Din acest motiv, este recomandată:

Pentru femei: Ce să poarte în Egipt

Trebuie să țineți cont de îmbrăcămintea pe care o veți purta atunci când călătoriți în Egipt în calitate de femeie. Este o țară musulmană, iar femeile egiptene se îmbracă într-un mod complet diferit de cel occidental.

Adevărul este că în Egipt nu există nicio interdicție în ceea ce privește modul de a se îmbrăca, dar credem că vă puteți salva de la unele situații inconfortabile dacă vă îmbrăcați într-un anumit mod.

În general, evităm pantalonii sau fustele scurte, topurile fără bretele, decolteurile joase și hainele strâmte. Preferăm să optăm pentru pantaloni subțiri și largi, care ajung până la genunchi și care, pe de altă parte, sunt mai comozi și mai răcoroși.

Din partea de sus, preferăm să purtăm tricouri largi, cu umerii acoperiți. De asemenea, în acest fel evităm să ne ardem, deoarece soarele egiptean arde.

Probabil că, dacă veți vizita o moschee, va fi necesar să vă acoperiți, dacă se consideră că îmbrăcămintea dumneavoastră nu se potrivește cu locul pe care îl veți vizita. Din acest motiv, de obicei avem întotdeauna în rucsac o eșarfă, care de obicei este foarte practică în aceste cazuri.

Nu trebuie să cădem în greșeala de a crede că acest lucru se întâmplă doar în țările musulmane, deoarece dacă vizitați o biserică catolică sau un templu budist, aproape sigur veți vedea, de asemenea, restricții de intrare cu anumite haine.

Dacă mergeți în zonele mai turistice ale Mării Roșii și aveți de gând să folosiți facilitățile hotelului sau ale piscinei, puteți purta un costum de baie sau un bikini, deși este mai bine să evitați mini bikinii.

Cu toate acestea, dacă veți fi în zone mai puțin turistice, unde localnicii nu sunt obișnuiți cu turiștii și cu costumele lor de baie, este recomandabil poate să vă îmbăiați cu ceva haine (un tricou, de exemplu).

Pentru bărbați: Ce să poarte în Egipt

Este recomandabil să purtăm pantaloni lungi și să nu ne arătăm nicio parte a corpului, mai ales dacă mergem în locuri publice sau plănuim să vizităm o moschee. Puteți purta o cămașă cu mânecă scurtă, deși este mai bine să acoperiți întotdeauna umerii și să purtați haine ușoare care să faciliteze transpirația.

Egiptul este o destinație în care vom merge mult pe jos și, de asemenea, vom fi în contact cu praful și murdăria, așa că este indicat să purtăm întotdeauna încălțăminte confortabilă.

Lucrurile pot varia puțin atunci când ne decidem ce haine să purtăm în Egipt în octombrie sau noiembrie, mai ales noaptea, unde se poate răci, așa că vă recomandăm să purtați mâneci lungi și chiar o jachetă.

Sfaturi generale pentru bărbați și femei

 • În ceea ce privește încălțămintea, aceasta trebuie să fie confortabilă. O pereche de papuci care să permită respirația vor fi suficienți pentru a rezista la murdărie și praf, iar sandale răcoroase pentru momentele de relaxare.
 • Pentru a rezista la asprimea soarelui, este esențial să purtați o pălărie sau o șapcă și o pereche bună de ochelari de culoare închisă. De asemenea, un costum de baie pentru a ne bucura de apă dacă ne aflăm în zona de coastă.
 • O haină sau o jachetă pentru seară este, de asemenea, recomandată, deoarece în timpul nopții temperatura scade nițel.

ce s iei cu tine c nd c l tore ti n Egipt

Ce mai trebuie să împachetezi pentru Egipt?

PașaportulEgiptul, la fel ca multe alte țări, vă cere să aveți un pașaport valabil în momentul intrării în țară și să aveți suficiente pagini libere pentru a putea aplica ștampilele de intrare și ieșire din țară.

VizaEste important de menționat că unele țări au nevoie de viză pentru a intra în Egipt, de obicei este un proces relativ ușor, pentru unele țări există posibilitatea de a cumpăra direct viza la sosirea la aeroport și există, de asemenea, posibilitatea de a solicita viza în avans la ambasada egipteană din țara dumneavoastră, cel mai important lucru este că puteți verifica în prealabil pe site-ul oficial al consulatului egiptean din țara dumneavoastră pentru a confirma dacă aveți nevoie de un document special sau suplimentar.

Comandă-ți viza online aici

MedicamenteDacă aveți nevoie de un medicament special, este important să aveți în vedere să îl luați din țara de origine împreună cu rețeta medicului, precum și să cunoașteți ingredientele active în cazul în care trebuie să cumpărați ceva suplimentar, existând posibilitatea să nu găsim aceeași marcă cu cea cu care suntem obișnuiți.

ÎncarcatoareEgiptul folosește 220 de volți, iar ștecherii sunt cu două vârfuri rotunde, este important să țineți cont de acest aspect pentru a putea lua cu dumneavoastră mai multe adaptoare de curent pentru echipamentele electronice și să nu întâmpinați nicio problemă în a vă reîncărca echipamentele.

AccesoriiÎntotdeauna este important să aveți grijă de micile detalii, nu uitați să vă aduceți ochelarii de soare, un accesoriu indispensabil, așa cum am menționat anterior, crema de protecție solară și crema hidratantă pentru buze vor fi necesare.

Purtați un rucsac ușor, care să vă permită să transportați cu dumneavoastră documentele și accesoriile importante în timp ce vă plimbați și vă bucurați de locurile istorice.

În plus, dacă ai la tine o mică lanternă, îți va fi utilă pentru a observa mai bine unele locuri cu iluminare slabă și pentru a observa mai multe detalii care sunt convins că te vor captiva.

Nu în ultimul rând, nu uitați să vă luați un powerbank pentru telefonul mobil și aparatul foto, astfel încât să vă puteți reîncărca la momentul potrivit și să aveți parte de amintiri de neuitat.

Călătoria în Egipt este o aventură care vă va aduce experiențe foarte bune, ținând cont de câteva recomandări puteți face călătoria fără niciun fel de neprevăzut și vă veți putea dedica doar să vă bucurați. Noi vă oferim opțiuni excelente pentru vacanțele dumneavoastră în Egipt. Explorați și implicați-vă în istorie în această țară faraonică.

Amintiți-vă întotdeauna că bunul simț este cel mai bun aliat de călătorie și nu trebuie să vă temeți.

Iată o listă de verificare cu ce trebuie să împachetați atunci când călătoriți în Egipt.

Lucruri de luat cu dumneavoastr n vacan a din Egipt

 • Costum de baie ( de preferat pantaloni scurți pentru plajă și speedo pentru piscine și hoteluri și costume de baie pentru femei).
 • Perechi de șosete, pentru că în moschei este de obicei o regulă să vă descalțați.
 • Pantaloni lungi pentru serile deosebit de răcoroase sau pentru terasele și restaurantele cu coduri vestimentare.
 • Hanorace din bumbac și din țesătură tehnică, acestea vă vor menține răcoare și lejeritate.
 • Tricouri din bumbac și țesătură tehnică.
 • Haine din țesătură tehnică pentru a echilibra temperatura corpului și pentru a avea întotdeauna haine uscate.
 • Cămașă cu mânecă lungă pentru serile răcoroase sau pentru excursiile în deșert.
 • Lenjerie de corp.
 • Eșarfă de călătorie lejeră. Eșarfa este una dintre cele mai utile și confortabile articole de îmbrăcăminte, vă va servi în orice eventualitate.
 • Pălărie pentru orele de vârf, pentru a vă proteja de soare.
 • Pelerină de ploaie ușoară.
 • Pantofi de trekking sau de drumeție pentru excursii în deșert și plimbări lungi pe teren umed și pietre alunecoase.
 • Pantofi de plajă dacă mergeți la Marea Roșie și în orașe precum Sharm El Sheik.
 • Șlapii din cauciuc/piele sunt încălțămintea pe care o veți folosi cel mai des
 • Pantofi ușori, în special pentru plimbări de seară
 • Ochelari de soare polarizați.
 • Pentru iarnă, aduceți o jachetă, un hanorac și tricouri termice dacă intenționați să faceți o drumeție în deșert.
 • Cearșafuri ușoare în bagaj, întotdeauna dacă dormiți în pensiuni sau corturi.
 • Pungi de protecție din plastic cu zip, în care va trebui să puneți documente și banii în timpul zilei de plajă.
 • Pernă gonflabilă și mască, pentru călătoriile cu avionul sau pentru deplasările în trenuri și microbuze (dacă nu suporți zgomotul, împachetează și dopuri pentru urechi).
 • Suporturi pentru pașapoarte cu buzunare, pentru a păstra documentele, banii și cărțile de credit laolaltă în permanență.
 • Căști pentru a asculta muzică și a vă izola atunci când aveți nevoie.
 • Aparat foto subacvatic pentru scufundări și snorkeling în Marea Roșie.
 • Cabluri și adaptoare pentru bancă de curent.
 • Sticlă de apă pentru a avea mereu apă proaspătă.
 • O trusă completă de prim ajutor pentru a trata afecțiunile de zi cu zi.
 • Un card de credit pentru a putea retrage bani și plăti.
 • Un dicționar arab/roman pentru a putea comunica.

Acestea sunt recomandările noastre pentru a ști ce să pui în valiza ta atunci când călătorești în Egipt.