Egiptul este o țară plină de istorie, cultură și peisaje, iar cunoașterea celei mai bune perioade pentru a călători în Egipt face ca fiecare vacanță în Egipt să fie o nouă aventură pe care o veți trăi. Peisajele unice ale deșertului, atracțiile și locurile de vacanță oferă o combinație excelentă pentru o călătorie interesantă pe care nu o veți uita.

Mai jos veți găsi informații despre climă, cea mai bună perioadă pentru a merge și vremea pentru vacanță în cele mai bune destinații de călătorie din Egipt. Am creat tabele și diagrame climatice pentru localitățile Cairo, Alexandria, Aswan și Luxor. Acestea conțin detalii despre temperaturi, precipitații și multe altele.

De asemenea, am făcut o recomandare în ce luni ar trebui să călătoriți în Egipt pentru o vacanță de neuitat.

Râul Nil Corniche pe timp de noapte, Cairo
Râul Nil Corniche pe timp de noapte, Cairo.

Consultați lista noastră de conținut despre cea mai bună perioadă pentru a călători în Egipt :

1. Clima și vremea în Egipt
2. Cel mai bun timp în funcție de regiune

 • Coasta mediteraneană
 • Coastele de la Marea Roșie
 • Valea Nilului

3. Cea mai bună perioadă în funcție de activități

 • Vacanță pe plajă
 • Călătorii dus-întors
 • Excursii în deșert
 • Croazieră pe Nil

4. Cea mai bună perioadă în funcție de anotimpuri si sărbători

 • Primăvara
 • Vara
 • Toamna
 • Iarna
 • Ramadan

5. Sfaturi înainte de a organiza o călătorie în Egipt

Cum este vremea în Egipt?

Multe regiuni din Egipt sunt situate în zona uscată a Africii de Nord, ceea ce înseamnă că avem un mediu deșertic. Doar în regiunile de coastă ale Mediteranei se poate găsi un climat mediteranean.

O climă subtropicală predomină atât de-a lungul țărmului Mării Roșii, cât și în interiorul deșertului. Cu toate acestea, briza mării aduce aer proaspăt, ceea ce face ca căldura să fie tolerabilă în zonele deșertice, spre deosebire de deșertul arid. Această zonă primește ploi puține sau chiar deloc.

Port Said este cu 31 de grade mai rece decât Cairo, cu 34 de grade mai rece decât capitala Cairo, iar Hurghada este cu 36 de grade mai rece decât Aswan, în sud-estul Egiptului, într-o zi de iulie. În primăvară, vântul fierbinte cu nisip și praf dinspre sud mătură întreaga țară, ceea ce aduce un fenomen de doi sori.

Plaja Hurghada de la Marea Roșie, Egipt
Plaja Hurghada de la Marea Roșie, Egipt.

Oamenii se pot aștepta la temperaturi zilnice de aproximativ 20 de grade Celsius în timpul iernii, din noiembrie până în februarie. Nopțile pot fi cu aproximativ 10 grade Celsius mai reci, dar în restul anului vremea este în general blândă și confortabilă. Mai ales pe coastă, vremea este blândă și plăcută tot timpul anului.

În decembrie, ianuarie și februarie, pot exista chiar și câteva zile ploioase pe coasta mediteraneană. În zonele deșertice, pe de altă parte, nu există aproape nicio șansă de ploaie. În Aswan și Luxor, la est de Nil, nu pot fi mai mult de două zile de ploaie pe an. Când afară este cald vara, acest lucru poate provoca valuri de căldură cu temperaturi de peste 45 de grade.

Aflați în cele ce urmează când este cel mai bun moment pentru a pleca într-o vacanță în Egipt. Totul depinde de ceea ce doriți să faceți și de locul unde mergeți în călătorie. Așadar, vă vom oferi o imagine de ansamblu a tuturor locurilor care sunt potrivite pentru turiști și vă vom arăta când este cel mai indicat să mergeți.

Egipt – date despre vreme și climă:

Temperatura medie anuală în Alexandria (Egipt) este de 20 ° C.
Cele mai ridicate temperaturi sunt în Alexandria (Egipt) sunt atinse în luna august la 31 ° C.
Cea mai rece lună, pe de altă parte, este ianuarie, în timpul căreia se măsoară temperaturi nocturne de aproximativ 10 ° C.
Temperatura medie lunară fluctuează între 14 ° C și 27 ° C pe parcursul anului.
Temperaturile din Alexandria (Egipt) diferă destul de mult unele de altele în lunile luate individual. Anotimpurile diferite sunt clar definite.
În majoritatea lunilor, temperatura medie este de cel puțin 19 ° C (și anume în toate lunile, cu excepția lunilor ianuarie, februarie, martie și decembrie). Pe baza acestor temperaturi, aceste luni calde pot fi recomandate ca fiind cea mai bună perioadă de călătorie.

Cel mai bun moment pentru a călători în Egipt, în funcție de regiune

1. Coasta mediteraneană și Delta Nilului

Deși această regiune este „cea mai umedă” din țară, aceasta este doar o apreciere relativă. Precipitațiile cad pe coasta mediteraneană a Egiptului doar cu moderație, putând fi așteptate doar câteva zile de ploaie în lunile de iarnă. În mod uimitor, pot fi măsurate cele mai ridicate temperaturi (până la 45 de grade), în special la sfârșitul primăverii (mai, iunie).

Cea mai bună perioadă de călătorie pentru coasta mediteraneană a Egiptului este din mai până în septembrie. Umiditatea ușor mai ridicată din această zonă face ca temperaturile ridicate să fie puțin mai inconfortabile decât, de exemplu, în centrul sau în sudul țării.

2. Coastele de pe Marea Roșie

Principalele locuri de vacanță ale țării din Egipt sunt concentrate în principal la Marea Roșie. Motivul pentru aceasta este probabil clima mai plăcută în comparație cu toate celelalte părți ale Egiptului. Locuri de vacanță populare, cum ar fi Hurghada, Sharm El Sheikh și Marsa Alam, se află pe coasta Mării Roșii. Primăvara și toamna, în special, s-au dovedit a fi cele mai bune perioade pentru a călători spre atracțiile de la Marea Roșie.

Temperaturile în aceste perioade sunt mult mai ridicate decât în alte regiuni populare de vacanță din Egipt, dar totuși foarte suportabile. Mijlocul verii devine foarte cald, cu temperaturi de 40 de grade în unele locuri, dar se află încă în intervalul suportabil pentru majoritatea turiștilor care își fac vacanța balneară. Începând cu luna iunie, temperaturile apei de la Marea Roșie vor ajunge deja la peste 25 de grade, condiții minunate pentru o vacanță pe plajă.

3. Valea Nilului

Să ne uităm din nou în interiorul Egiptului. Aici facem o distincție aproximativă între marea zonă deșertică din vestul țării și numeroasele locuri care se întind de-a lungul Nilului. Marele fluviu a fost, bineînțeles, motivul pentru așezarea a numeroase triburi cu mult timp în urmă, ceea ce a creat culturi deosebite și obiective turistice interesante. Gândiți-vă doar la orașele străvechi ale Egiptului antic din Giza (Cairo) sau Luxor.

Pentru toate zonele de la Cairo la Luxor și până la Aswan, în sudul Egiptului, verile sunt foarte lungi și fierbinți. Valorile maxime pot fi chiar de 48 până la 50 de grade aici în iulie și august. Singura consolare este umiditatea foarte scăzută, care face ca temperaturile ridicate să fie puțin mai suportabile.

Iernile, însă, sunt relativ mai răcoroase, dar totuși foarte plăcute, cu o medie de 20 de grade. Primăvara și toamna sunt considerate plăcute din punct de vedere termic, dar sunt foarte scurte. De aceea, aceste luni sunt cele mai bune perioade pentru a călători în interiorul Egiptului și pe Nil.

În ciuda întinderii peisajelor deșertice, Egiptul este o țară super versatilă. În special, numeroasele activități variate care sunt oferite fac din fiecare vacanță ceva extraordinar. Fie că este vorba de excursii în deșert, excursii culturale sau doar o vacanță pe plajă – o mulțime de lucruri sunt de conceput în Egipt.

Cel mai bun moment pentru a călători în Egipt în funcție de activități

1. Vacanța la plajă în Egipt – când începe?

Familie pe plaja din Hurghada, Marea Roșie
Familie pe plaja din Hurghada, Marea Roșie.

În comparație cu restul Egiptului, secțiunea nordică a țării are cea mai rece climă. În timpul verii, temperatura medie crește de la 26 la 29 de grade Celsius, iar temperatura apei este la fel de scăzută față de media Mării Roșii.

Prin urmare, cel mai bun moment pentru a pleca în vacanță este vara, când temperaturile sunt la sau aproape de maximele record din întreaga țară. Temperaturile în lacuri variază între 20 și 22 de grade Fahrenheit din mai până în septembrie. Drept urmare, este perioada ideală pentru a vizita coasta Egiptului pentru o vacanță pe plajă.

Preferatele mele personale, Hurghada și Sharm-El-Sheikh, sunt următoarele pe listă. Pe tot parcursul anului, aceste două destinații de vacanță pot fi vizitate. Astfel încât să vă puteți bucura de o vacanță pe plajă pe parcursul întregului an. Temperaturile sufocante din timpul verii pot fi atenuate de briza mării.

Iarna, temperatura apei scade rareori sub 20 de grade, ceea ce face ca acest loc să fie unul dintre cele mai blânde climate din lume. Temperaturile scad până la 11 grade pe timp de noapte în timpul lunilor de iarnă. Pentru o vacanță pe plajă în Egipt, primăvara și toamna sunt cele mai bune perioade de vizitat.

Egiptul este un loc de vacanță cu un buget accesibil. Mijlocul verii în Egipt este cald și umed, dar nu va trebui să vă confruntați cu plaje aglomerate. Datorită aglomerației minime, hotelurile și biletele de avion sunt, de asemenea, mai ieftine în această perioadă!

Această zonă este renumită pentru scufundări, așa că haideți să aruncăm o privire asupra acestei pasiuni interesante. Sezonul ideal pentru a vizita Egiptul pentru scufundări este din mai până în noiembrie. Afecțiunile de tip Chilblain sunt cele mai frecvente în lunile de vară iulie și august, când temperaturile apei variază între 28 și 30 de grade Fahrenheit.

În timp ce unele dintre cele mai faimoase locații de scufundări sunt adesea aglomerate, nu este întotdeauna cazul. Prin urmare, lunile octombrie și noiembrie sunt ideale pentru scufundări mai puțin aglomerate și totuși plăcute. Temperaturile din Marea Roșie in octombrie/noiembrie sunt cuprinse între 25 și 26 de grade Celsius.

2. Călătorie dus-întors în Egipt

Cămila pe platoul Giza
Cămila pe platoul Giza

Cele mai interesante zone din punct de vedere cultural pentru o excursie în Egipt se găsesc de-a lungul Nilului. În special, orașul Cairo și părți din Egiptul Superior (Luxor, Aswan) oferă celor interesați de cultură nenumărate oportunități și obiective turistice extrem de interesante.

Cea mai bună perioadă de călătorie pentru excursii dus-întors în Egipt este între februarie și aprilie și octombrie și noiembrie. Iarna este, de asemenea, ideală pentru vizitarea obiectivelor turistice.

3. Excursii prin deșert în Egipt

Vacanță safari în deșert
Vacanță safari în deșert

Tururile de safari în deșert și activitățile de trekking nu ar trebui să se desfășoare în lunile de iarnă, din decembrie până în februarie, deoarece în aceste zone se lasă mult mai frig pe timp de noapte. De asemenea, vă sfătuim să nu faceți acest lucru în lunile de vară, între iunie și august. Dar dacă sunteți deja în vacanță în Egipt, ar trebui să vă gândiți la astfel de excursii.

Ele semnifică aventuri minunate și de neuitat într-un peisaj care ne este în mare parte străin. Cea mai bună perioadă de călătorie pentru excursii în deșert în Egipt include primăvara și toamna: Mai exact, lunile indicate sunt martie – mai și septembrie – noiembrie.

4. Croaziere pe Nil în Egipt

Croazieră pe Nil în Luxor, Egipt
Croazieră pe Nil în Luxor, Egipt.

Dacă este cineva care nu a făcut o croazieră pe Nil, ar trebui să o facă la un moment dat în viața sa. Veți avea un sentiment real al culturii și istoriei Egiptului în timp ce treceți pe lângă repere antice și locații care pot fi vizitate.

Una dintre numeroasele și frumoasele nave de croazieră este, de asemenea, locul unde vor fi găzduiți. Aceasta este o oportunitate unică în viață. Din octombrie până în mai, călătorii care vizitează Egiptul se pot bucura de cele mai favorabile condiții pentru croazierele pe Nil. Acest lucru se datorează temperaturilor ridicate și pericolului de arsuri cu care se confruntă mulți turiști pe parcursul lunilor de vară.

Pe de altă parte, lunile de vară sunt, de asemenea, un lucru posibil pentru persoanele care sunt capabile să facă față căldurii. În această perioada, croazierele sunt mai puțin aglomerate și mai ieftine.

Este sigur să navighezi pe Nil în 2022/2023?

Nu există o perioadă mai bună decât 2022 pentru a naviga pe Nil. O vacanță cu o croazieră pe Nil este o modalitate minunată de a vedea siturile istorice ale Egiptului, în special Luxor și Aswan. Din multe puncte de vedere, industria turismului este pregătită să crească în 2022, în special pe croazierele pe Nil, unde întregul mal al Nilului la Luxor și Aswan este plin de concurenți și turiști care văd monumente antice.

Cel mai bun moment pentru a călători în Egipt în funcție de anotimpuri

1. Vacanță în Egipt în primăvară
Primăvara este cam cel mai bun moment pentru a vizita Egiptul. Soarele strălucește, temperaturile sunt plăcut de ridicate, iar locurile de vacanță nu sunt prea aglomerate. În această perioadă a anului, puteți merge într-o vacanță la scăldat sau pe plajă, dar și să explorați siturile antice din Egipt.

2. Vacanță în Egipt vara
Verile în Egipt sunt foarte călduroase, pentru că aici termometrul urcă adesea la peste 40°C la amiază. Dacă plănuiți o vacanță de vară în Egipt, este recomandată o vacanță pe plajă în părțile de nord ale țării, de exemplu în Alexandria.

3. Vacanță în Egipt în toamnă
La fel ca primăvara, toamna este, de asemenea, perioada de călătorie ideală pentru o vacanță în Egipt. Marea Roșie îi invită pe toți iubitorii de plajă pe coastele sale în această perioadă. Iar excursiile culturale și urbane la Cairo sau Luxor sunt, de asemenea, disponibile toamna. Toamna este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a călători într-o croazieră pe Nil.

4. Vacanță în Egipt iarna
Temperaturile fluctuează iarna de la 20 ° C în timpul zilei la 0 ° C pe timp de noapte. La Marea Roșie, temperaturile sunt chiar suficient de calde pentru a petrece o vacanță pe plajă în Egipt în timpul iernii. Iar o excursie culturală la cele mai impresionante clădiri ale egiptenilor antici este de asemenea posibilă cu ușurință iarna.

5. Vacanță în Egipt în timpul Ramadanului
Mulți turiști evită să călătorească în Egipt în timpul Ramadanului, deoarece acesta este legat de anul lunar și se desfășoară pe tot parcursul anului. Deoarece egiptenii, respectând religia și tradiția, postesc în timpul zilei, ei sunt obosiți și ineficienți (bine, acest lucru nu trebuie să fie neapărat un defect).

Multe magazine, birouri și muzee sunt, de asemenea, deschise pentru o perioadă mai scurtă sau chiar complet închise. Multe restaurante nu se deschid până la orele serii. Ramadanul va începe la începutul verii pentru următorii ani, caz în care acesta nu este totuși cel mai bun moment pentru a vizita Egiptul.

Sfaturi înainte de a organiza o vacanță în Egipt

În orice caz, vizitarea Egiptului nu devine un dezastru dacă sunteți foarte atenți și vă luați măsurile de precauție necesare. Iată care sunt recomandările noastre.

 • Respectați și susțineți cultura și păstrați un comportament adecvat obiceiurilor locale.
 • Nu fotografiați niciodată dispozitive, clădiri militare și de poliție.
 • Evitați să participați la evenimente și țineți-vă departe de mulțimi.
 • Evitați să mergeți în excursii fără un ghid și/sau un șofer expert.
 • Apelează numai la operatori turistici profesioniști și nu ieși din itinerariile turistice recomandate.
 • Folosiți îmbrăcăminte care să nu fie niciodată provocatoare și care să acopere cât mai mult posibil (atât bărbații, cât și femeile).
 • Nu spuneți nimănui despre orientarea dvs. sexuală și nu folosiți aplicații de dating.
 • Fiți deosebit de vigilenți în perioadele de sărbători religioase, cum ar fi Ramadam sau Paștele.
 • Lăsați pașaportul într-o cutie de valori și umblați doar cu o copie.
 • Nu călătoriți fără să fi efectuat vaccinurile recomandate și fără asigurare de călătorie.
 • Nu scoateți coralii din Marea Roșie și evitați orice contact cu ei, chiar și mici atingeri îi pot deteriora.
Balon cu aer cald în Luxor, Egipt.
Balon cu aer cald în Luxor, Egipt.

De ce este mai sigur să vă rezervați vacanța la o agenție de turism !!!

Acum, știți care este cel mai bun moment pentru a călători în Egipt, iar noi vă dorim să plecați în siguranță în vacanță și să vă simțiți bine! Dacă sunteți încă în căutarea unor pachete turistice de buget și a unor oferte excelente de ultim moment pentru această țară fabuloasă, merită întotdeauna să aruncați o privire la ofertele de vacanță ale unei agenții de turism pentru Egipt.

Alegea cea mai bună agenție să fie ghidul tău pentru 2022!

O agentie de turism oferă siguranță pentru turiști, cum ar fi furnizarea unui ghid profesionist care cunoaște zonele pe de rost și poate ghida turiștii în diferite locuri fără teama unui pericol. Agentia de turism este, de asemenea, responsabilă pentru introducerea unui reprezentant calificat care vă ajută, vă asistă și finalizează totul pentru dumneavoastră la aeroport. Așadar, dacă doriți să vă distrați, să vă bucurați, să meditați și să fiți în siguranță în Egipt, alegeți o agenție de turism profesionistă pentru vacanța dumneavoastră în Egipt.