După mai mulți ani de restricții de călătorie, mulți par să-și fi amânat vacanțele – sau le-au reprogramat. Personal, acesta a fost anul călătoriilor și, deși am planificat o parte importantă de călătorii înainte ca anul 2020 să le întrerupă brusc, nu eram pregătit pentru numărul de călătorii pe care urma să le fac în prezent.

De la nunți reprogramate la reuniuni de familie mult așteptate, călătoriile de tip last minute par a fi singura metodă de a călători în aceste zile. Deși sunt cu siguranță în favoarea unui program de vacanță încărcat, nu sunt atât de mare fan al cheltuielilor mari care sunt adesea asociate cu rezervările last minute.

Iată câteva trucuri de călătorie pentru a economisi data viitoare când veți fi surprins cu o călătorie lastminute in Egipt.

Utilizați dispozitive de urmărire a zborurilor pentru a monitoriza scăderea tarifelor

Urmărire a zborurilor către Hurghada Egipt pe Google Zboruri

Unul dintre primele lucruri pe care le fac ori de câte ori am o călătorie care urmează (sau chiar mă gândesc că aș putea avea o călătorie) este să folosesc resurse de urmărire a zborurilor, cum ar fi Google Zboruri.

Aceasta este o modalitate ușoară de a monitoriza tarifele pentru o potențială călătorie. De obicei, mă uit cu șase săptămâni înainte pentru călătoriile interne, deoarece aceasta a fost cea mai ușoară și mai puțin restrictivă opțiune de călătorie în ultima vreme. Acestea fiind spuse, am început să caut cu aproximativ opt săptămâni înainte pentru recenta mea călătorie în Cairo, Egipt.

Dar ce se întâmplă atunci când ai mai puțin de o lună pentru a te pregăti pentru o călătorie? Din fericire, urmăritorul de tarife Google Zboruri poate fi în continuare de mare ajutor chiar și pentru călătoriile last minute. Iată cum îmi urmăresc (și deseori îmi rezerv) zborurile folosind un dispozitiv de urmărire a tarifelor de zbor precum Google Zboruri:


Să-mi stabilesc destinația. Acesta poate părea primul pas evident, dar, în funcție de locul în care doriți să călătoriți, este posibil să găsiți un zbor mai ieftin într-un oraș din apropiere. De obicei, scot o hartă a zonei și, în funcție de locație, voi verifica alte zboruri disponibile către aeroporturile din apropiere. De exemplu, dacă plănuiesc o excursie la mare în România, mă voi uita la tarifele din Constanta, precum și la cele din apropiere, cum ar fi București.
Dacă am o dată fixă pentru care trebuie să fiu într-o anumită locație (nuntă, interes de serviciu etc.), voi introduce datele respective. Dacă totuși nu sunt restricționat la un anumit set de date, voi alege una dintre multele opțiuni, cum ar fi „X zile în octombrie” sau chiar îmi voi extinde căutarea la o lună.De aici, Google Zboruri va completa opțiunile de zbor. Le voi selecta pe cele care mi se par pe placul meu și pur și simplu voi apăsa butonul „urmărire zbor” după ce am selectat acel zbor.
De aici, Google Zboruri face toată treaba, în timp ce eu pot să stau liniștit și să-mi planific călătoria. Google Zboruri îmi va trimite apoi prin e-mail actualizări despre zborurile monitorizate, inclusiv informații cum ar fi creșterile și scăderile de tarife, precum și viitoarele creșteri de prețuri.

Grafic de tarife pe platforma Google Zboruri

Așa cum am afirmat anterior, acesta este primul meu pas atunci când planific o călătorie. O altă caracteristică pe care îmi place să o folosesc atunci când navighez prin Google Zboruri este graficul de tarife.

Google Zboruri oferă un grafic detaliat care arată tendințele tarifelor, astfel încât să puteți alege exact datele care au cele mai mici prețuri. De aici am aflat că, de multe ori, doar una sau două zile reprezintă diferența de sute de lei pentru un zbor.

Folosiți punctele bonus (dacă aveți) pentru a compensa creșterile de preț de ultim moment ale călătoriilor

Puncte bonus pentru programul Booking Genius

Recent, am participat la o nuntă în afara orașului și am fost șocat de faptul că mulți invitați au folosit puncte de fidelitate pentru a plăti aproape întreaga călătorie.

Plata în puncte este o alegere evidentă pentru a economisi bani – precum și pentru a folosi recompense pe care, din punct de vedere tehnic, le-ați plătit deja. Punctele și kilometrii de zbor frecvenți pot fi, de asemenea, o mare ușurare atunci când vine vorba de cheltuieli de călătorie last minute.

Rezervarea de bilete de călătorie lastminute, cum ar fi zborurile și hotelurile, vă poate lăsa cu puține opțiuni și cu prețuri mari. Totuși, cei care au puncte pot aplica aceste recompense la o achiziție pentru a diminua costul total – sau chiar pentru a acoperi integral o comandă.

De la carduri de credit, la programe de loialitate, la kilometri pentru călătorii frecvente, există o mulțime de modalități de a acumula puncte care pot fi folosite pentru a plăti hoteluri și bilete de avion.

Puteți chiar să vă înscrieți în programe precum Booking.com sau DirectBooking.ro – sunt doar câteva dintre programele oferite de giganții din domeniul călătoriilor. Fiecare program este diferit, iar unele necesită achiziționarea unui abonament – cu toate acestea, nu sunt de neglijat.

Personal, am găsit o ofertă excelentă folosind Booking.com cu ani în urmă și, de atunci, am continuat să folosesc serviciile lor de rezervare pur și simplu datorită tarifelor mici pe care le-am deblocat fiind membru Booking Genius. Adesea, puteți obține reduceri suplimentare la închirierea de mașini și nu numai.

Căutați oferte de pachete de călătorie last minute

Dacă vă aflați în situația de a organiza rapid o călătorie last-minute, aruncați o privire la pachetele de călătorie de ultimă oră oferite de giganți din domeniul turismului precum Booking.com, Directbooking și alții.

Pachetele de călătorie sunt o modalitate excelentă de a vă asigura zboruri, hoteluri, mașini de închiriat și chiar excursii turistice, toate deodată – și cu reducere. Acest lucru elimină, de asemenea, stresul de a alerga de la un site la altul în căutarea celor mai bune oferte.

Dacă nu intenționați să călătoriți în curând, dar aveți poftă de o escapadă, aceste bundle-uri pot fi utilizate în continuare pentru a împacheta o călătorie de ultim moment în doar câteva clicuri.

Booking.com: The largest selection of hotels, homes, and vacation rentals
Whether you’re looking for hotels, homes, or vacation rentals, you’ll always find the guaranteed best price. Browse our 2,563,380 accommodations in over 85,000 destinations.

Explorați reducerile de călătorie last minute (dacă sunteți cu adevărat flexibil și spontan!)

Călătoriile lastminute nu înseamnă întotdeauna că trebuie să vă chinuiți să vă gândiți la itinerarii de călătorie și la zboruri ieftine. De fapt, călătoriile de tip last-minute pot fi interesante dacă sunteți un fan al spontaneității.

Site-urile de reduceri pentru călătorii de ultimă oră pot fi o modalitate interesantă de a călători, deoarece ofertele lor de ultimă oră se schimbă constant și adesea sunt destinații (sau facilități) la care nici nu v-ați fi gândit.

Reducerile de călătorie last-minute pot acoperi orice, de la camere de hotel la prețuri foarte reduse pentru o noapte sau un weekend, până la reduceri mari la închirierea de mașini (o modalitate minunată de a explora în propriile condiții, evitând în același timp costul Uber, Bolt, taxiuri și alte mijloace de transport) și chiar oferte la pachet pentru zboruri, hoteluri și închirieri de mașini, oferte All Inclusive.

Itinerariu în Egipt: Cel mai bun ghid pentru a vă pregăti traseul
Inainte sa plecati intr-o vacanta in Egipt, este nevoie sa va planificati un itinerariu. Aici ai cel mai bun ghid pentru vacanta.

În mod obișnuit, călătoriile last-minute se referă la călătorii în termen de 14 până la 10 zile, ceea ce înseamnă că acestea sunt tarife speciale bazate pe factori precum disponibilitatea și cererea.

Sper ca acest articol te-a ajutat să întelegi cum să călătorești last minute in Egipt fără să cheltui prea mult. Dacă ți s-a părut interesant nu ezita să te abonezi și să dai un share.