Luna martie este perioada perfectă pentru a vizita Egiptul, deoarece vremea începe să se încălzească, iar temperaturile nu sunt prea ridicate pentru a face explorarea siturilor istorice o provocare. În această perioadă, intervalul mediu de temperatură în Cairo și Alexandria este de 12°C până la 24°C (53°F până la 75°F), în timp ce în Hurghada și Luxor, intervalul de temperatură este de 12°C până la 30°C (54°F până la 86°F). Temperatura medie din Cairo în timpul zilei variază între 17°C și 28°C (de la minim la maxim), iar media maximelor din timpul zilei este de aproximativ 25°C (aproximativ 77°F), cu o umiditate medie zilnică de 40%.

Probabilitatea de a avea cer senin și însorit este de aproximativ 71% în martie, ceea ce face ca acesta să fie momentul perfect pentru a vizita ruinele antice ale Egiptului. Cu temperaturi medii diurne cuprinse între 21 și 26°C (70 și 80°F), această perioadă a anului este, de asemenea, ideală pentru a vizita zonele deșertice precum Luxor și Abu Simbel. Coasta nordică a Mediteranei rămâne mai răcoroasă, cu o medie de 22°C, în timp ce regiunile centrale și coasta Mării Roșii sunt ușor mai calde.

Viziteaza Egipt in Martie 1
Călătoriți în Egipt în luna martie?: Ce trebuie să știți 3

Există multe lucruri de văzut și de făcut în Egipt în luna martie, de la vizitarea piramidelor și a altor monumente antice, la explorarea văii râului Nil și la o croazieră pe Nil. Turiștii își pot face propriul itinerar sau pot alege să meargă prin intermediul unui operator de turism, fiind disponibile mai multe opțiuni.

Citeste si: Vremea Egipt in August

În general, luna martie este o perioadă excelentă pentru a vizita Egiptul, cu condiții meteorologice perfecte pentru a explora tot ceea ce are de oferit această țară istorică. Fie că sunteți interesați de istorie, de cultură sau pur și simplu doriți să vă relaxați și să vă bucurați de soare, Egiptul în luna martie este destinația perfectă.