Când vă gândiți la Egipt, probabil că vă imaginați morminte acoperite de nisip, piramidele enorme din Giza și celebrul Sfinx. Egiptul are unele dintre cele mai uluitoare priveliști și experiențe unice de pe planetă, inclusiv souk-uri, scufundări în Marea Roșie și safari în deșert. Iată doar câteva dintre activitățile de top din Egipt. Adăugați cât mai multe pe lista obiectivelor pe care le aveți de făcut.

Afla mai jos 6 lucruri pe care trebuie să le faci în Egipt

Vizitați siturile istorice din Cairo

Siturile antice din Cairo

Orice călătorie în Egipt devine memorabilă printr-o oprire la siturile sale istorice uluitoare. Piramidele din Giza, una dintre ultimele minuni antice din lume, se află la doar 30 de minute de mers cu mașina din Cairo. Puteți chiar să faceți o fotografie la baza binecunoscutului Sfinx.

Navigați pe Marele Nil

Navigati pe marele fluviu Nil

Călătorii cunoscători sunt conștienți de faptul că o croazieră de-a lungul marelui fluviu Nil este modalitatea ideală de a vedea monumentele și templele din Egipt. Explorați obiectivele turistice ale Egiptului în timp ce navigați de-a lungul celui mai lung fluviu din lume.

Multe croaziere încep de la uimitorul Luxor, unde două statui colosale ale lui Ramses al II-lea, așezate pe scaun, vă întâmpină la intrarea în Templul din Luxor, iar hieroglifele și obeliscurile rafinat sculptate de la Karnak se ridică în întregime la înălțimea reputației lor.

Veți vizita uimitoarele Abu Simbel, Edfu, Kom Ombo și Valea Regilor, unde a fost descoperit Tutankhamon. O croazieră pe Nil se încheie frecvent la Aswan, unde veți fi uimit de răsăritul soarelui.

Admirați cu încântare peisajele din jur

Peisaje frumoase din Egipt

Veți crede că nimic nu poate egala potențialul minunilor create de om din Egipt care să vă lase cu gura căscată după ce le veți vedea. Până când veți vedea ce a produs Mama Natură aici, firește.

Există multe activități în Egipt care le permit vizitatorilor să aprecieze frumusețea naturală a țării, inclusiv întinderi lungi de plajă cu nisip, izvoarele termale din Oaza Siwa, recifele de corali propice pentru scufundări în largul mării și răsăriturile de soare într-unul dintre uriașele deșerturi.

Vizitați souk-urile pentru a cumpăra suveniruri.

La cumparaturi in souk-urile din Egipt

Bucurați-vă de timpul liber și explorați labirintul de străduțe mici pentru a găsi un suvenir special pe care să-l aduceți acasă. Piețele stradale cunoscute sub numele de souk-uri sunt deschise de dimineața devreme până la apus și vând orice, de la bijuterii la piramide în miniatură.

Muzeele Egiptului oferă o privire înapoi în timp.

Vizitati muzeele din Egipt

Una dintre cele mai importante colecții de artefacte antice din lume poate fi văzută făcând o plimbare prin Muzeul Egiptean. Este o adevărată călătorie în timp de care se va bucura întreaga familie, cu mumii și celebra mască mortuară a lui Tutankhamon. Muzeul Papirusului Egiptean și Muzeul Barcii Solare sunt doar două dintre numeroasele muzee fascinante din Egipt care merită vizitate.

Itinerariu în Egipt: Cel mai bun ghid pentru a vă pregăti traseul
Inainte sa plecati intr-o vacanta in Egipt, este nevoie sa va planificati un itinerariu. Aici ai cel mai bun ghid pentru vacanta.

Studiați două religii

După ce ați explorat tot ceea ce are de oferit Egiptul antic, faceți o plimbare prin unele dintre cele mai semnificative situri medievale copte și islamice. Vizitați unul dintre numeroasele situri copte, dintre care multe sunt încă folosite astăzi ca mănăstiri, biserici și schituri.

Unele au cel puțin 1600 de ani vechime. Merită să vizitați vechea Mănăstire a Sfântului Anton, Biserica Spânzurată și Muzeul Copt. Aflați despre unele dintre cele mai vechi și mai rafinate clădiri ale Islamului, inclusiv moscheile lui Ibn Tulun, Al-Mu’ayyad Shaykh, Al-Azhar, Al-Hakim și Al-Aqmar.