Suveniruri in Egipt, ce trebuie să cumperi din bazaruri

Afla care sunt cele mai frumoase suveniruri in Egipt si pe care recomandam sa le cumparati in bazaruri. Suveniruri in bazarurile din Egipt.

Suveniruri in Egipt, ce trebuie să cumperi din bazaruri
Suveniruri in Egipt, ce trebuie să cumperi din bazaruri

Afla care sunt cele mai frumoase suveniruri in Egipt si pe care recomandam sa le cumparati in bazaruri.

Ce să cumpărați în Egipt?

Simpla menționare a suvenirurilor și a obiectelor de artizanat tradiționale egiptene aduce în minte atmosfera unui bazar: mirodenii și parfumuri, articole din cupru și alamă, bijuterii din argint și aur, sticlă, ceramică, pietre prețioase, covoare și mochete, produse din bumbac și piele. Locuri precum Khan al-Khalili din Cairo și Shari al-Souq din Aswan sunt un vis pentru turiștii în căutare de bunuri atractive.

În Egiptul Superior și în Cairo, puteți cumpăra antichități în magazine de renume, iar în souk El Attarine din Alexandria - antichități de la Art Nouveau la Art Deco. Toate antichitățile oferite pe stradă sunt, fără îndoială, contrafăcute, asta nu înseamnă că nu există opere originale de artă faraonică, coptă sau islamică. Cu toate acestea, acestea sunt ilegale pentru a fi exportate în străinătate.


Egiptul se mișcă odată cu vremurile. Tânăra generație de designeri, folosind motive tradiționale egiptene și ținând cont de moda globală, creează haine, bijuterii și mobilier elegant. Veți descoperi rapid că shoppingul în Egipt este una dintre cele mai bune modalități de a descoperi țara.

Atunci când răsfoiți suveniruri egiptene, căutați sticlă suflată manual, nacre sau fețe de masă țesute. Articolele din alamă, cupru sau alabastru sunt, de asemenea, cadouri interesante de suveniruri din Egipt, atâta timp cât sunt realizate în conformitate cu arta și tradițiile originale.

La cumparaturi de suveniruri in Egipt
La cumparaturi de suveniruri in Egipt

La cumpărături de suveniruri in Egipt, ce să cumpărați?

În timp ce vizitați obiectivele turistice din Egipt, există multe oportunități de a cumpăra suveniruri și cadouri. Înainte de a intra în monumente, există tarabe și vânzători care oferă diverse suveniruri din Egiptul Antic.

Unii vânzători își oferă marfa lângă monumente, de exemplu lângă piramidele din Giza, Saqqara și Dahshur. Aceștia îi opresc pe turiști oferindu-le suvenirurile și cadourile lor legate de piramidele egiptene.

Nu trebuie să vă grăbiți să faceți cumpărături imediat ce ajungeți, există multe oportunități de a cumpăra suvenirurile egiptene pe care le doriți în timpul șederii dumneavoastră. Vă sfătuim să așteptați câteva zile, deoarece astfel veți cunoaște și înțelege prețurile, produsele nu au prețuri, acestea se negociază (troc) cu vânzătorul.

Rețineți, de asemenea, că în unele hoteluri și pe vapor vor fi disponibile magazine care oferă produse mai elegante, unde puteți cumpăra produse mai luxoase. Cea mai bună locație pentru cumpărături este Bazar Khan El Khalili din Cairo, cu atmosfera sa medievală fascinantă, puteți cumpăra aproape orice.

Ori de câte ori cumpărați suveniruri egiptene, încercați să alegeți lucruri care sunt produse efectiv în țară. În acest fel, susținem economia locală și dăm înapoi țării.

Mai jos sunt cele 10 suveniruri și cadouri "must have" din Egipt pe care credem că trebuie să le luați acasă pentru a vă aminti de această țară superbă:

Batiste și eșarfe pentru doamne și eșarfe colorate de înaltă calitate pentru bărbați

Egiptul este o țară musulmană în care multe femei își acoperă părul cu eșarfe. Prin urmare, nimeni nu va fi surprins de selecția uriașă de eșarfe în diverse modele și culori. În souk-uri, sau în piețele locale, prețurile sunt extrem de atractive.

Batiste și eșarfe pentru femei si barbati in bazarurile din Egipt
Batiste și eșarfe pentru femei si barbati in bazarurile din Egipt

Totuși, atunci când cumpărați un șal în Egipt, merită să acordați atenție materialului din care este confecționat. Căutați bumbac egiptean care se remarcă prin calitatea sa excelentă. Cele mai bune șaluri lucrate manual pot fi cumpărate în Aswan direct de la atelierele de țesut.

Galabeya

Galabeya este o rochie largă, lejeră, purtată de femeile sau bărbații arabi. Galabeya funcționează, de asemenea, ca o ținută confortabilă de relaxare care poate fi purtată în casă, datorită culorilor sale frumoase și a bumbacului egiptean de mare calitate.

Materialul aerisit și o selecție uriașă de culori o fac o idee pentru o rochie originală. Deși nu întâlnim oameni îmbrăcați astfel în capitală, în orașele mai mici este încă o ținută populară, al cărei aspect diferă în funcție de regiune.

Curmale uscate - sursă excelentă de vitamine și minerale

Egiptul este cel mai mare producător de curmale din lume și până la 17% din producția mondială de curmale provine din Egipt. Țările care importă cele mai multe curmale egiptene sunt Maroc, Indonezia și Malaezia. Curmalele nu sunt doar o gustare dulce sau un adaos la prăjituri, fructele au și proprietăți curative.

Curmalele coapte au un conținut foarte ridicat de zahăr, chiar și de până la 80%. Acestea sunt zaharuri simple care sunt absorbite rapid. În ciuda unui conținut atât de ridicat de zaharuri, consumul lor regulat (chiar și până la 100 g pe zi) nu ridică nivelul de zahăr din sânge.

Curmalele uscate, pe lângă o doză mare de potasiu, conțin vitaminele B1, B2, B3 și vitamina A, precum și fier, fosfor și magneziu. Au multe fibre, care îmbunătățesc funcționarea intestinelor, curățându-le în același timp. Curmalele conțin, de asemenea, o mulțime de antioxidanți care cresc rezistența organismului la diverse boli.

În țările arabe, ele sunt considerate și un afrodisiac eficient. Nu uitați să cumpărați curmale atunci când vă aflați în vacanță în Egipt!

Mirodenii - suveniruri in Egipt

Cavalerul negru (canna lily), chimen, coriandru, turmeric, scorțișoară, cardamom, hibiscus, anason.
Capitala Egiptului, Cairo, a fost timp de secole unul dintre cele mai mari centre de comercializare a condimentelor din Orientul Mijlociu. Există numeroase bazaruri cu tarabe colorate, pline de saci cu mirodenii.

Prețurile condimentelor în Egipt sunt mult mai ieftine decât în SUA sau Europa, așa că merită să le cumpărați pe cele mai scumpe cât timp vă aflați aici. Șofranul, care costă o avere în SUA și Europa, este cu siguranță una dintre acestea care aici este mai puțin costisitoare.

Când vă aflați în Egipt, asigurați-vă că mergeți la piața locală, cunoscută sub numele de souk și cumpărați o provizie de condimente! Acestea nu se aseamănă deloc cu cele pe care le știm din supermarketuri.

Pregătiți-vă să cumpărați cantități mai mari la prețuri foarte bune, precum și să învățați despre amestecuri originale. În primul rând, vă recomandăm un amestec de mirodenii numit zaatar, cu care veți prepara mini-pizza pe bază de plante, sumac, al cărui gust acrișor va fi genial ca adaos la salate, chimen, care este un element indispensabil al rețetelor arabe, și hibiscus pentru băutura tradițională Karkade.

Mirodenii suveniruri in Egipt
Mirodenii suveniruri in Egipt

Papyrus

Papirusul este cel mai vechi exemplar de hârtie din lume, fabricat din trestie din râul Nil. Bucățile de "papirus" cu scene pictate din viața faraonilor sunt adesea realizate din frunze de bananier. Papirusul adevărat este rezistent la îndoire, iar producția de papirus autentic poate fi văzută la Institutul Papirusului din Aswan, Cairo și Luxor. Acolo puteți cumpăra o gamă largă de suveniruri realizate din papirus, de la mici cărți poștale la frumoase opere de artă.

Alabastru - suveniruri in Egipt

"Fabrici" de alabastru sunt prezente peste tot în Luxor, unde piatra de deșert cu nuanțe roz, portocalii și purpurii este transformată în mici sculpturi și vase decorative. Alabastrul este folosit pentru a face statuete și reproduceri de antichități, cum ar fi scarabeii. Cele mai bune locuri pentru a cumpăra alabastru sunt în magazinele din Luxor și în așezarea Gurna din necropola tebană. Produsele realizate din alabastru sunt cele mai bune suveniruri din Luxor.

Covoare, mochete și tapiserii

Egiptul este renumit pentru covoarele sale lucrate manual. În Saqqara sau Aswan, merită să încercați să căutați un covor mic sau un alt produs de țesut cu o minunată culoare africană sau orientală. Covoarele sunt cel mai adesea realizate din lână de cămilă.

Covoare din lana de camila in bazarurile din Egipt
Covoare din lana de camila in bazarurile din Egipt

Lâna de cămilă este acoperită cu lanolină (grăsime animală naturală depusă pe lână), ceea ce o face să fie prietenoasă cu alergiile (nu atrage praful și alergenii) și nu absoarbe rapid murdăria. În plus, rezistența fibrelor de lână de cămilă este cu 70% mai mare decât cea a oilor Merino.

Candelabre și lămpi elegante din alamă sau metal

Vrei să ai acasă un veritabila amintire din Egipt? Asigură-te că îți iei o lampă decorativă. Folosite în mod tradițional în timpul Ramadanului, acestea oferă un efect de lumină superb și aduc o atmosferă minunat de confortabilă în casa ta. Lămpile egiptene realizate manual sunt unice din toate punctele de vedere și vor adăuga un caracter și o personalitate aparte fiecărui interior.
Atunci de ce să nu achiziționați un suvenir original din Egipt!

Bijuterii din aur - suveniruri in Egipt

Egiptul a fost întotdeauna faimos pentru aur încă din cele mai vechi timpuri. Se spunea că pielea zeilor antici era făcută din aur. Astăzi, egiptenii continuă să prețuiască aurul, după cum se poate vedea, cu numărul de bijutieri din fiecare oraș. În timp ce vă plimbați prin piețele turistice, veți întâlni multe magazine pline de bijuterii din aur. Nu uitați să vă răsfățați cât timp sunteți acolo!

Plimbându-vă pe străzile Egiptului, veți avea rapid impresia că peste tot este plin de aur. O parte din acest lucru se datorează mentalității - egiptenii consideră că investiția în aur este cea mai bună formă de investiție de capital, iar femeile egiptene, cele mai frumoase bijuterii. Turiștii sunt interesați cu nerăbdare de bijuteriile egiptene, deoarece aurul din această țară este relativ ieftin.

Bijuteriile din aur pe care le vom vedea în Egipt vor fi parțial adaptate la gusturile femeilor europene - aici întâlnim cel mai adesea aur de 18 carate. Cu toate acestea, există, de asemenea, multe magazine în Egipt, care au bunuri care sunt asemenea egiptenilor înșiși. Aici, aurul trebuie să fie de 21 de carate, iar designul va fi rareori agreat de turiști. Prețurile bijuteriilor depind de greutatea metalului utilizat în producție și de costul forței de muncă. Prețul lingoului de aur pur este publicat oficial în cotidianul Egyptian Gazette.

În plus față de aur, turiștii cumpără cu entuziasm pandantive de argint sub formă de cartușe, pe care este gravat la cerere numele lor - numele este scris în hieroglife antice.

Bacșișul în Egipt: Sfaturi pentru o vacanță de vis
Când mergem în Egipt vrem nu vrem ne confruntăm cu momente când localnicii vor bacșiș. Află când să dai bacșiș și când să nu dai în Egipt.

Kohl

Kohl este o pulbere neagră depozitată într-o sticluță mică din lemn, plastic sau fier. Funcționează ca un creion negru pentru ochi și poate fi folosit și ca un creion pentru sprâncene. Un avantaj suplimentar al kohl-ului original este că închide vasele de sânge ale ochiului, făcând ca ochii să pară mai albi.

Luați toate cadourile și suvenirurile din Egipt de care aveți nevoie dintr-un bazar local, dar nu uitați să faceți troc!

Echipa Vacante in Egipt știe ce trebuie să adăugați la această listă și se va strădui să vă ajute în căutarea celor mai bune suveniruri pe care să le obțineți din Egipt.